Rick van der Ven Nederlands Kampioen Outdoor

Dit weekeinde trad de gehele Nederlandse handboogtop aan tijdens het Nederlands Kampioenschap Outdoor, waaraan er maar liefst vier schutters van De Vriendenkring 1897 uit Schaijk deelnamen.In ’s Hertogenboschwerden op zondag de Gouden en Bronzen finales op De Parade voor de St. Jan verschoten. Net als zaterdag waren het hete omstandigheden, waarbij een stevige en verraderlijke wind het de schutters niet makkelijk maakte.

Rick van der Ven wist zich met 327 & 335 punten en een totaal van 662 punten goed te kwalificeren op een vierde plaats. Rick wist met 7-3 de Gouden Finale te bereiken waar hij op zondag zijn andere Nederlandse Teamgenoot Jan van Tongeren zou tegenkomen.
Beide heren moesten de zeer verraderlijke wind rondom de St. Jan trotseren die plotseling op kon steken en constant van richting veranderde. Rick van der Ven wist de wind het beste te “lezen” en won overtuigend met 7-3 de Nederlandse titel.

Sjef Broess nam als Cadet voor het eerst deel aan het Nederlands Kampioenschap bij de senioren.
Met scores van 252 en 260 punten en een totaal van 512 punten wist hij zich knap als 39e te plaatsen voor de eliminaties. Sjef wist een 7 te noteren waarmee Sjef op een mooie 33e plaats wist te eindigen.

Ook voor Wouter van Casteren was het zijn eerste Nederlands Kampioenschap Outdoor op de Olympische afstand. Wouter wist zich tijdens de kwalificatie op een 43e plaats te plaatsen met scores van 237 en 259 punten met een totaal van 496 punten. In de 1/24e finale was Rick Lugers met 0 tegen 6 setpunten te sterk voor Wouter waarmee hij op een goede 33e plaats wist te eindigen.

Silvester de Bruin debutant van De Vriendenkring 1897 wist bij met scores van 302 en 303 punten een totaal van 605 punten bijeen te schieten waarmee hij als 42e rankte. In de 1/24e finale mocht Silvester het opnemen tegen Rik Sanders. Met 121 tegen 137 punten wist Silvester helaas niet de volgende ronde te halen, maar eindigde wel op een mooie 33e plaats.

You may also like...